Integritetspolicy

GDPR (GENERAL DATA PROTECTION REGULATION)

Den 25 maj 2018 träder en ny lagstiftning i kraft kallad dataskyddsförordningen. Dataskyddsförordningen (GDPR) är till att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. Dataskyddsförordningen gäller i hela EU och har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter så att det fria flödet av uppgifter inom Europa inte hindras. Samma regler gäller inom hela EU.

Hur hanteras dina personuppgifter?

Vi hanterar endast dina personuppgifter i vårt egna intresse. Specifikt för att kunna bedriva vår verksamhet som är försäljning av produkter via internet. Detta kräver inhämtning av personuppgifter och distribution av dessa till tredje part. Vi säljer inte dina personuppgifter vidare till tredje part utan lämnar endast ut de personuppgifter som nämns nedan. Vi lagrar inte dina uppgifter utanför EU. Vi tar backup på alla personuppgifter och all data för att kunna genomföra en driftsäker verksamhet. Vi lagrar era uppgifter vid köp i 3 år för att fullfölja reklamationsrätten och Skattemyndighetens krav på sju års lagring av bokföringen. All data och information sparas i 4 veckor efter en radering av ditt kundkort.

Dessa personuppgifter lagras om dig:

  • Personnummer
  • Namn
  • Leveransadress
  • Fakturaadress
  • Land
  • Telefonnummer
  • Mail
  • Kundnummer
  • Orderhistorik

Betalväxel
När du genomför ett köp hos oss delas informationen med vår betalväxel, Shopify Payments. Det som sparas är för och efternamn, personnummer, adress, mailadress, mobilnummer samt köphistorik. Informationen sparas för att genomföra köpet, men även för att kunna administrera returer och reklamationer. De företag som vi samarbetar med gällande betalningar är Klarna Bank AB och Nordea.

Frakt
För att kunna leverera era beställningar så delar vi viss information med vårt bokningssystem för frakt samt våra fraktleverantörer. De uppgifter som delas är för och efternamn, adress, mobilnummer, ordernummer samt mailadress. Vi använder oss av Postnord, UPS, DHL, GLS och TNT för att utföra transporter.

Nyhetsbrev
Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så delas mailadress med vår tjänsteleverantör. Vi använder oss av Shopify Email för utskick av nyhetsbrev.

Rätten att bli borttagen
Du har när som helst rätt att raderas ur vårt system (med viss begränsning, som bokföringslagen).

Ta del av lagrad information
Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om dig.